Overige activiteiten

Body Voicing
DI 19.30 - 21.30
Body Voicing

Door Icatya Sedney.

Wil jij je stem bevrijden en een soepel ritmisch bewegend lichaam ervaren? Ben je bereid blokkades aan te pakken? Kom langs, volg een proefles en stroom in…

Er zit een wereld van wijsheid verborgen in ons lichaam. Deze wijsheid kan jou precies vertellen hoe jij meer steun, soepelheid en coördinatie kunt geven aan je bewegingen. Je zult genieten van een ontspannen en ook gevitaliseerd lichaam, rust in de geest en een bevrijdde stem.

Ik begeleid je door de fascinerende binnenwereld van het lichaam m.b.v. specifiek ontworpen oefeningen die je bewuster maken van je rijkdom aan mogelijkheden.


www.bodyvoicing.com


Aanmelden >

Yoga Nidra sessies
ZO 16.00 – 17.30 (1x per maand)
Yoga Nidra sessies

Door Margreet Zijlstra.

Satyananda Yoga Nidra is samengesteld door Swami Satyananda en is gebaseerd op een oude techniek: ‘nyasa’. Het is een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Yoga Nidra zou je een liggende meditatie kunnen noemen. Iedereen, met enkele uitzonderingen, kan meedoen aan Yoga Nidra. Yoga Nidra heeft van oorsprong betrekking op een rondgang door het lichaam met de aandacht terwijl specifieke mantra’s werden herhaald voor ieder aandachtspunt. Satyananda heeft de techniek echter vereenvoudigd zodat het meer in deze tijd past. Er is veel aandacht voor de adem, een rondreis door het lichaam met herhaling van de gevoelde punten, visualisaties en tegenstellingen en een verhaal met arche-typische elementen. In een Yoga Nidra sessie wordt er gewerkt met een sankalpa: een besluit

De term Yoga Nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden: Yoga – eenheid, Nidra – slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het lichaam te slapen in een ontspanningshouding (savasana) maar het bewustzijn blijft actief op een dieper niveau van aandacht. De zintuigen trekken zich geleidelijk aan meer terug. In Yoga Nidra zijn alleen horen en voelen belangrijk. Yoga Nidra wordt ook wel psychische slaap genoemd of: diepe ontspanning met innerlijk bewustzijn. Omdat de aandacht naar binnen is gericht en er hierdoor weinig externe prikkels meer zijn zullen via het onderbewuste en het onbewustzijn meer mogelijkheden ontstaan zoals:

Meer ontspanning ervaren in lichaam en geest / beter kunnen slapen /  geheugen ontwikkelen / stress verminderen / kennis en creativiteit ontwikkelen / concentratie vergroten

Eerstvolgende: 10 December
Maandelijks op zondagen


www.yogaplek.nl


Aanmelden >

MENG Tao Congres
Herfst 2017
MENG Tao Congres

Topleraren van het Taoïsme in de lage landen.

 • Harmen Mesker – 28/10 13.30 – 17.00 uur
  Workshop Praktische toepassing van de Yijing vanuit daoïstisch perspectief
 • Jan De Meyer – 4 november 13.30 – 16.00 uur
  Lezing, genaamd “Een zich eindeloos vertakkende boom”, over de essentie van het Taoïsme.
 • Jaap Voigt – 18 November 13.30 – 17.00 uur
  Workshop “Liefde of liefde” , over Chinese Innerlijke Alchemie.
 • Peter den Dekker – 25 November 13.30 – 16.30 uur
  Workshop “Chi Kung, Handen en Mudra’s”
   
 • Dan Vercammen – 3 en 17 December
  Tweedaagse workshop Taoïstische Innerlijke Alchemie (Jindan Nanzong) – weg naar gezondheid, bewustzijnsverruiming en levenskunst.

Geef je nu al op om zeker te zijn van je plek: voor alle lezingen en workshops gelden sluitingsdata en zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is!


Meer informatie


Aanmelden >