Overige activiteiten

Yoga Festival Terschelling
VR 29 juni t/m ZO 1 juli '18
Yoga Festival Terschelling

 

Vrijdag 19.00 – 20.30

Emotionele Balans – Yoga voor de vitale organen.
Zaterdag

7.45 – 9.15Persoonlijke Ruimte – Eenzaamheid als voorwaarde voor je gezondheid, authenticiteit en persoonlijke ontwikkeling.
10.30-12.3o
 Helende Liefde – Transformatie van seksuele energie (m/v)
19.45 – 21.00Energie velden en lesgeven – Voor een optimale overdracht én behoud van eigen energie. Voor iedereeen die met mensen werkt.
Zondag

7.45 – 9.15 Wondermeridianen – Voor vitaliteit en bewustzijn.
10.30 – 12.30 Mankracht -Tao van de Man. Transformatie van seksuele energie


https://www.yogafestivalterschelling.nl/

Dan Vercammen
7 en 8 juli 2018
Dan Vercammen
Prof. dr. Dan K.J. Vercammen
In deze workshops vertelt Vercammen over de essentie, de context, de processen en de resultaten van de praktijk van de Zuidelijke Traditie. Ook geeft hij directe richtlijnen en voorwaarden voor het veilig en efficiënt beoefenen van de alchemie en waarschuwt hij voor de gevaren. Hij leert je een reeks van gezondheidsoefeningen (daoyin) die het lichaam verruimen en klaar maken om een alchemistisch laboratorium te worden. Via een aantal specifieke alchemistische oefeningen maakt hij bij jou de “verborgen draak” wakker en maakt hij de “slapende tijger” actief.

Uiterste inschrijfdatum is 22 juni.

Meer informatie


Aanmelden >

Retraite in Frankijk
1-9 September '18
Retraite in Frankijk

De Tao van het Paard – Bewust Zijn met je Zelf en Paarden

i.s.m. Judith Pijnenburg

___

Paarden belichamen een intelligente kracht, balans en sensitiviteit. gaan moeiteloos en efficiënt om met de dynamiek van het leven. Open, ontspannen, in een staat van alertheid. In bewust contact en omgang met paarden leren ook wij alert, ontspannen en geheel in het hier-en-nu te zijn. Vredig, en tegelijk ook wakker en klaar om moeiteloos in beweging te komen. De kwaliteiten van paarden zijn goed te herkennen in de filosofie
en de training van het Taoïsme.

Taoïsten leren met behulp van lichaamsbeweging en meditatie in het hier- en-nu te geraken en een staat van moeiteloosheid te bereiken. Deze training ontwikkelt het bewustzijn van lichaam en geest, op grond van en
geïnspireerd door de natuur. Het contact met paarden biedt een geweldige gelegenheid dit te ervaren en verder te verdiepen. Daarbij spreken paarden geen woorden maar ‘verstaan’ lichaam, intentie en energie. Zij nodigen ons uit onze intenties helder, sensitief én krachtig te manifesteren.

De levenswijsheden, de meditaties en lichamelijke oefeningen van het Taoïsme helpen ons in ons contact en omgang met paarden. Het versterkt de verbinding van ons hoofd, hart en lichaam. We wortelen stevig in onze fysieke basis. Het leert ons de kracht van onze structuur te combineren met de soepelheid van ontspanning. Beperkende gedachtes en emoties krijgen minder vat op ons. Zo ontwikkelen wij een wederzijds vrij en dynamisch contact met paarden.


7 – Daagse retraite
Voertaal Nederlands of Engels, afhankelijk van de aanmeldingen


Meer informatie


Aanmelden >

Harmen Mesker
ZA 29 september 10:00-17:00
Harmen Mesker

Wuxing in de Yijing

In deze workshop leer je hoe de Wuxing 五行, beter bekend als de Vijf Elementen, al meer dan tweeduizend jaar worden toegepast bij het raadplegen van de Yijing, het Chinese Boek der Veranderingen. Vooral bij relatievraagstukken zijn de Wuxing een waardevol instrument, maar ook bij algemenere vragen kunnen ze nuttige informatie geven. Dit is een unieke workshop met materiaal wat in het Westen grotendeels nog onbekend is.


De Wuxing 五行, beter bekend als de Vijf Elementen, zijn in het Westen al aardig ingeburgerd. Wie zich bezighoudt met Feng Shui, Chinese astrologie of Chinese voedingsleer en geneeskunde zal ze regelmatig tegenkomen. Minder bekend is de toepassing van de Wuxing bij het gebruik van de Yijing, en dat terwijl deze combinatie al meer dan tweeduizend jaar in China wordt toegepast. De Vijf Elementen laten de dynamiek zien die in het hexagram verborgen is; relaties tussen de trigrammen, de lijnen en hexagrammen worden zo zichtbaar en vertellen je welke bewegingen er plaatsvinden in de situatie waarvoor je de Yijing hebt geraadpleegd. Als een hexagram een plaatje is, een afbeelding van een situatie, dan komt door de Vijf Elementen die afbeelding tot leven. Vooral bij relatievraagstukken zijn de Wuxing een waardevol instrument, maar ook bij algemenere vragen kunnen ze nuttige informatie geven.
In deze workshop leer je hoe de Vijf Elementen in het hexagram te vinden zijn en hoe ze samenwerken. In detail behandelt de workshop het volgende:
• de oorsprong van Wuxing & Yijing
• achtergrond van de Wuxing en hun onderlinge relaties
• de Wuxing bij de hexagrammen, de trigrammen en de lijnen
• …en hoe dit alles het hexagram in beweging brengt
• de betekenis en toepassing van de Jij & Zij-lijnen (shi 世 en ying 應)
• de betekenis en toepassing van de Zes Verhoudingen (liuqin 六親) en de Toegepaste Essentie (yongshen 用神)
• leren door oefenen & uitproberen: doen, doen, doen.
Na afloop van deze dag heb je geleerd hoe de Vijf Elementen en de andere behandelde systeempjes waardevolle informatie bevatten voor een uitgebreidere duiding van de Yijing, en hoe je deze informatie zinvol kunt toepassen bij het raadplegen. Je hebt er een krachtig instrument bijgekregen om in de antwoorden van de Yijing diepere betekenissen te ontdekken.


Meer info volgt


Aanmelden >

Body Voicing
DI 19.30 - 21.30
Body Voicing

Icatya Sedney

Wil jij je stem bevrijden en een soepel ritmisch bewegend lichaam ervaren? Ben je bereid blokkades aan te pakken? Kom langs, volg een proefles en stroom in…

Er zit een wereld van wijsheid verborgen in ons lichaam. Deze wijsheid kan jou precies vertellen hoe jij meer steun, soepelheid en coördinatie kunt geven aan je bewegingen. Je zult genieten van een ontspannen en ook gevitaliseerd lichaam, rust in de geest en een bevrijdde stem.

Ik begeleid je door de fascinerende binnenwereld van het lichaam m.b.v. specifiek ontworpen oefeningen die je bewuster maken van je rijkdom aan mogelijkheden.

www.bodyvoicing.com


Aanmelden >

Yoga Nidra sessies
ZO 16.00 – 17.30 (1x per maand)
Yoga Nidra sessies

Margreet Zijlstra

Satyananda Yoga Nidra is een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Er is veel aandacht voor de adem, een rondreis door het lichaam met herhaling van de gevoelde punten, visualisaties en tegenstellingen en een verhaal met archetypische elementen. In een Yoga Nidra sessie wordt er gewerkt met een sankalpa: een besluit.
De term Yoga Nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden: Yoga – eenheid, Nidra – slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het lichaam te slapen in een ontspannings- houding (savasana) maar het bewustzijn blijft actief op een dieper niveau van aandacht. De zintuigen trekken zich geleidelijk aan meer terug. Yoga Nidra wordt ook wel psychische slaap genoemd of: diepe ontspanning met innerlijk bewustzijn.

www.yogaplek.nl


Aanmelden >


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /domains/studiomeng.nl/DEFAULT/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:29 Stack trace: #0 /domains/studiomeng.nl/DEFAULT/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(567): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/domains/studio...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /domains/studiomeng.nl/DEFAULT/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 29