MANKRACHT

KALIBER / MANIFEST

Waarom KALIBER/MANIFEST?

Mannen laten zich overwegend leiden door een habituele respons op externe impulsen: een zorgvuldig – zij het grotendeels onbewust – opgebouwd arsenaal aan zenuwreacties dat zich uit als het decorum van de meer of minder succesvolle werknemer, partner of ondernemer.

Sociaal-maatschappelijk kan deze dappere man zijn succes nog vergroten, maar de ontwikkeling van zijn werkelijke potentieel stagneert. Om zijn kwaliteit van functioneren te verbeteren grijpt hij middels boeken of cursussen naar extern gereedschap. Vanuit een schrale conditie biedt zelfs het beste gereedschap geen vorm aan de grootsheid van het genie dat in hem besloten ligt.

Creatieve ondernemers en visionaire leiders weten dat de voorwaarde voor een vervullend leven en werk niet ligt in de instrumenten die zij ter hand nemen maar in de bezielde aansturing van die hand. De bereidheid voorbij het rumoer van de dag te luisteren en van uit een dieper, stiller weten te manoeuvreren, biedt toegang tot het ontwikkelen van nieuwe kwaliteiten. Waarde gedreven kwaliteiten als sensitiviteit en slagvaardigheid, precisie, integriteit en doorzettingsvermogen. Dit zijn de mannen die hun innerlijke conditie optimaliseren om hun leven vanuit flow te orkestreren.


ErvaringsgerichtMANKRACHT biedt diepgaande, ervaringsgerichte trainingen waarin wij leren manifesteren vanuit de bezieling van hart en nieren. Wijzer, gezonder, attentie voller. Met inzicht in de samenhang van denken, voelen, doen en de werking van de 5 drijfveren (‘elementen’); zelfonderzoek in de vorm van Daoyin, Qigong en krijgskunst; schrijf- en video opdrachten; filmbeelden en sharing
De training wordt rijkelijk cognitief ingebed. Deelnemers krijgen een handout en video materiaal waarmee zij het geleerde onbeperkt kunnen herinneren.

De training is geworteld in mijn 25 jaar ervaring in Qigong en Neigong, maar hebben de Daoïstische culturele achtergrond niet als onderwerp.

 


De trainer

Ik ben Mattijs van Katwijk (1973) en sinds 2004 geef ik trainingen gebaseerd op de Daoïstische interne kunsten. Daarnaast richt ik mij in toenemende mate op use-of-self trainingen in bedrijven en bij de overheid. Ik heb vele mannen geïnitieerd in de Transformatie van Seksuele Energie. Jarenlange ervaring en verdieping hebben mijn visie op deze populaire en onjuiste benadering nadrukkelijk veranderd. In mijn persoonlijke training sta ik nu veel dichter bij de oorspronkelijke Daoïstische trainingsweg en in mijn werk benadruk ik het gezonde verstand en persoonlijke ervaring, gestoeld op een levende praktijk. Ik raak en inspireer mensen. Mijn lessen zijn nuchter en rijk aan kennis, ervaring en humor.

 


Let op: Op dit moment wordt overal veel ‘mannenwerk’ aangeboden. Ook onder de naam Mankracht (of Mannenkracht) kun je meerdere aanbieders vinden en dat is waarom ik de ondertitel Dao van de Man ben gaan gebruiken. Al deze trainingen of workshops zijn verschillend van aard. Vergewis je of deze training aansluit bij jouw intenties.


 

KALIBER & MANIFEST
KALIBER & MANIFEST

DAO VAN DE MAN 1 – KALIBER

In deze eerste module van Dao van de man oriënteren wij ons op het potentieel dat grotendeels in ons verscholen ligt. Wij keren de blik naar binnen, voorbij de mechanische routine van de waan van de dag. We leren ons te ijken op de stilte in het centrum van onze werkelijkheid. Onderweg richten wij ons op de wortels van onze vitaliteit en op de onvoorstelbare kracht die in loslaten besloten ligt. Vanuit een ruimer perspectief treed je terug de winter in.

___
Het is mogelijk deze module los te volgen. Deelnemers die zich aansluiten bij de vervolgtraining MANIFEST krijgen huiswerk mee en de kans om zich met een of meer peers te verbinden om zo het maximale uit de training te halen.


KALIBER
N.t.b.
Vr. – Za. 10.00 – 18.00

Zo. 10.00 – 14.00

€ N.t.b. – Prijs is inclusief thee, fruit, werkboek en trainingsvideo’s.


Aanmelden >DAO VAN DE MAN 2 – MANIFEST


In deze vervolg module  is de innerlijke conditie vanwaaruit wij opereren nog steeds het objectief, maar vormt deze nadrukkelijker het ijkpunt voor de omgang met de buitenwereld. Welke ruimte neem jij in? Heb jij ook vat op de vorm en inhoud van de ruimte die je inneemt in jouw lijf en hoofd, in jouw huis en op werk? Lukt het jou ook je centrum te bewaren én overzicht te houden binnen de turbulentie van het leven?
___
Deze module is niet los van KALIBER te volgen. Alleen voor mannen die eerder bij mij getraind hebben is er beperkt mogelijkheid bij deze training aan te sluiten. Neem contact op voor de mogelijkheden.


MANIFEST

N.t.b.
Vr. – Za. 10.00 – 18.00

Zo. 10.00 – 14.00

€ N.t.b. – Prijs is inclusief thee, fruit, werkboek en trainingsvideo’s.


Aanmelden >


Locatie: Studio MENG.
Helmersstraat 140, Den Haag.
Je plek is gereserveerd wanneer je aanmelding is bevestigd en een aanbetaling van tenminste €50 is ontvangen op IBAN: NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk o.v.v. Mankracht – jouw naam. Bij annulering vooraf blijft €50 aanbetaling verschuldigd.

Data onder voorbehoud.
Aan de gegevens op deze pagina zijn geen rechten te ontlenen.


Kijk hier voor het traject Man in hart en nieren