Bewust zijn met je zelf en paarden

Tao of Horses

Trainings dagen in Putten

De TAO van het PAARD

___

In deze trainingsdagen combineren we de kracht van paarden met Chi Kung oefeningen uit de Tao. Tijdens deze dag kan je genieten van deze twee elkaar versterkende krachten. We starten de dag met Taoïstische Chi Kung oefeningen en onderzoeken vervolgens wat dit brengt in ons contact met de paarden en de kudde. Samen ontdekken en ontwikkelen in harmonie.

We bieden drie losse dagen aan met iedere dag een andere accent. Deelname aan meerdere dagen geeft korting op de dagprijs.

Deze training is ook bedoeld als voorproefje voor mensen die onze retraite ‘De Tao van het Paard’ in Griekenland (18-25 mei) of Zuid-Frankrijk (1-9 september 2018) overwegen (meer informatie hierover vind je op onze evenementen pagina op Facebook of op de site van www.equitopia.nl/cursussen-reizen).


Praktisch
We bieden drie dagen met verschillende accenten:
– Zaterdag 17 maart met het accent op ‘Ruimte’
– Zaterdag 14 april met het accent op ‘Leiden en volgen’
– Vrijdag 22 juni met het accent op ‘Communicatie’

Tijdstip; 11 – 17 uur
Aantal deelnemers; 4-8
Locatie; Putten, op het terrein van Human Horse Power (HHP)
Kosten; €95,- pppd, dit is inclusief huur paarden. 10% korting op 2de en 3de dag deelname.


Aanmelden>


St. Ybars, Frankrijk | 1-9 september '18

DE TAO VAN HET PAARD – Bewust zijn met jezelf en het paard

(We are considering the possibility of offering this retreat in English. Do not hesitate to let us know your request!)

___
Visie

Wij geloven er sterk in dat de wijsheid en de kracht van de Tao én van paarden elkaar aanvullen en versterken. In deze retraite combineren wij ze om bewust tot een moeiteloze levensstroom te komen.

Tao ontmoet paarden

Paarden belichamen een intelligente kracht, balans en sensitiviteit. Zij gaan moeiteloos en efficiënt om met de dynamiek van het leven. Open en ontspannen, in een natuurlijke staat van alertheid.
In bewust contact en omgang met paarden leren ook wij alert, ontspannen en geheel in het hier-en-nu te zijn. Vredig, en tegelijk ook wakker en klaar om moeiteloos in beweging te komen. De kwaliteiten van paarden zijn goed te herkennen in de filosofie en de training van het Taoïsme.

Taoïsten leren met behulp van lichaamsbeweging en meditatie in het hier-en-nu te geraken en een staat van moeiteloosheid te bereiken. Deze training ontwikkelt het bewustzijn van lichaam en geest, op grond van en
geïnspireerd door de natuur. Het contact met paarden biedt daartoe een geweldige gelegenheid dit te ervaren en verder te verdiepen. Daarbij spreken paarden geen woorden maar ‘verstaan’ lichaam, intentie en energie. Zij nodigen ons uit onze intenties helder, sensitief én krachtig te manifesteren.

De levenswijsheden, de meditaties en lichamelijke oefeningen van het Taoïsme helpen ons in ons contact en omgang met paarden. Het versterkt de verbinding van ons hoofd, hart en lichaam. Wewortelen stevig in onze fysieke basis. Het leert ons de kracht van onze structuur te combineren met de soepelheid van ontspanning. Beperkende gedachtes en emoties krijgen minder vat op ons. Zo ontwikkelen wij een wederzijds vrij en dynamisch contact met paarden.

Bekijk de You Tube trailer, geschoten in St. Ybars, Ariège  hier
en de film in Katiorgis, Pilion hier

Heb jij zin om
•  je op diepere lagen te ontspannen
•  je zelfvertrouwen te sterken
•  je emoties te balanceren
•  je non-verbale en/of energetische communicatie te ontwikkelen
•  de kracht van intentie te ontdekken
•  met paarden en in de natuur te zijn
•  thuis te komen in je lijf en in je hart
•  vreugde en vrijheid te beleven

Programma
Wij bieden een intensief programma aan waarin de Tao training en het op natuurlijke wijze omgaan met paarden zorgvuldig op elkaar afgestemd en met elkaar vervlochten zijn.

Wat we doen:
• Chi Kungs. Dit zijn eenvoudige bewegingen waarmee we ons bewustzijn met ons lichaam verbinden.
   • De Chi Kungs leren ons diep te ontspannen en de kracht van onze structuur te kennen. Ze leren onze energie te ervaren, activeren en manoeuvreren
   • In de Chi Kungs en meditaties leren we omgaan met instinct, intuïtie en emotie. We verdiepen ons in de kracht en wijsheid van hart, hoofd en buik. We leren deze drie te onderscheiden en de verbinding te versterken
• Uitwisselingen over de eeuwenoude Taoïstische filosofie die ons leert over in harmonie zijn met onszelf en onze natuur
• Ervaringsgerichte theorie (o.a. over Yin-Yang en de vijf elementen)
• Inzage in de natuurlijke wereld van paarden; hoe leven zij, hoe communiceren zij en wat kunnen wij daarvan leren
• Voelen en ervaren met de paarden in beweging en in stilte, individueel en in de kudde, vanaf de grond en op de rug
• In contact met paarden de taal van het lichaam, energie en intentie onderzoeken
• Bezoek aan de Catharengrotten onder begeleiding van een plaatselijk mysticus
• Ons vermogen om stil te worden en werkelijk waarnemen te ontwikkelen. In onszelf en in relatie tot de paarden.
• Wandelen met de paarden in de prachtige natuur
• Dansen, zingen, vuur maken
• Waar nodig is er ruimte om op jezelf te zijn

Locatie, paarden en verblijf
De retraite vindt plaats in Zuid Frankrijk, een uur ten zuiden van Toulouse, aan de voet van de Pyreneeën. Deze regio staat – bekend als het mystieke land van de spirituele en rebelse Katharen uit de middeleeuwen.
Wij verblijven op een oude wijnboerderij, omgeven door 100 hectare eigen land, waarop een kudde van ruim vijftig Merens paarden leeft. Dit zijn robuuste, lichtvoetige Pyreneese bergpaarden met een fijn karakter. Er
zijn ook enkele andere rassen onder hen.
De boerderij heeft een zwembad, hottub , grote schommel en uitzicht op de Pyreneeën. We hebben een eigen kok die dagelijks drie bijzonder smakelijke vegetarische en biologische maaltijden voor ons bereidt.

De docenten
Mattijs van Katwijk van Studio MENG
Judith Pijnenburg van EQUITOPIA, paard en mens in vrijheid
“Wij raakten in gesprek op het strand en spraken beide vanuit onze passie over het leven. Mattijs vanuit bevlogenheid voor het Taoïsme en Chi Kung en Judith vanuit bevlogenheid over natuurlijk en gelijkwaardig omgaan met paarden. Deze werelden bleken dezelfde taal te spreken en wij zagen direct de mogelijkheid onze passies en verlangens te combineren. Ik wilde graag meer bezig zijn met en leren over Chi Kung/Tao en Mattijs wilde graag leren paardrijden op een bewuste contactvolle manier. We startten een uitwisseling en nu, twee jaar verder, staan we te trappelen om onze krachten te bundelen en onze passies en bevlogendheden te delen met de wereld.”

Mattijs: “In mijn pubertijd raakte ik eerst bewust geïnteresseerd in de Taoïstische filosofie. Sindsdien train ik om de verbinding van mijn hoofd naar mijn hart en lichaam te ontwikkelen en de filosofie in praktijk te brengen. De speelse, nuchtere wijsheid en humor van het Taoïsme raken me nog altijd diep. Paarden dagen mij uit mijn verbinding met de natuur te verdiepen. Zij belichamen voor mij de Tao.”
Judith: “Ik ben al vanaf mijn 6de actief en gek met paarden. De afgelopen tien jaar heb ik mij meer en meer verdiept in hun natuurlijke gedrag en hoe ik met ze om kan gaan en groeien op een natuurlijke en gelijkwaardige manier die paard en mens verbindt en blij maakt. Daarnaast voel ik mij geraakt en bewogen door lichaams- en bewustzijnswerk en breng ik dit op diverse manieren samen met mijn paardenwerk. Dit is een mooie weg en een diepgaande ervaring die ik bijzonder graag deel.”

Praktische informatie
Max. 10-12 deelnemers
Datum
Zaterdag 1 tot en met zondag 9 september 2018. We verwelkomen je zaterdagavond 1 september met een avondmaaltijd gevolgd door een openingsceremonie. Op zaterdagavond 8 september sluiten we de week af. Zondagochtend is er nog voor iedereen ontbijt voor vertrek.
Locatie
Saint-Ybars, Zuid- Frankrijk. Precieze locatie ontvang je na aanmelding.
Voorwaarden
Iedereen is welkom. Ervaring met paarden en/of Chi Kung is niet nodig.
Kosten
Meld je je vóór 1 juni aan dan betaal je €1295 – €1495. Daarna betaal je €1395 – €1595. De prijs varieert in verband met de kamers.
Kosten zijn inclusief:
– 3 vegetarische en grotendeels biologische maaltijden per dag beginnend met de avondmaaltijd op zondag 10 september en eindigend met een ontbijt op zondag 17 september
– 8 overnachtingen in een tweepersoonskamer of eigen tent. Een eenpersoonskamer is mogelijk met toeslag.
– Huur paarden en gebruik van faciliteiten
– Shuttle van en naar vliegveld Toulouse
Aanmelden
Om je aan te melden stuur je een mail naar Judith of Mattijs en maak je €300 over op rekeningnummer NL08 RABO 034 6991 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk o.v.v. TvhP en je eigen naam. Het volledige bedrag van de retraite dient voor 25 juli te zijn bijgeschreven.
LET OP; Aanmelden kan uiterlijk tot 25 juli 2018
Annulering
Bij annulering tot 1 juni ontvang je je betaling volledig terug met aftrek van €100 administratie kosten. Bij annulering tussen 1 uni tot 25 juli ben je de totale deelnameprijs verschuldigd minus €300,-. Vanaf 25 juli ben je de totale deelnameprijs verschuldigd. Je plek is overdraagbaar aan een andere deelnemers mits je deze zelf regelt en hij/zij niet al bij ons (of via FB evenement) is aangemeld. In dit geval geldt de €300,- aftrek niet.

Meer informatie of vragen
Heb je vragen of is er iets wat je wilt overleggen dan kan je een van ons
bellen of mailen. We helpen je graag.
Mattijs van Katwijk – mattijs@studiomeng.nl – 06 10 22 39 60
Judith Pijnenburg – judith@equitopia.nl – 06 19 83 66 83


Aanmelden>