MANKRACHT

Dao van de Man - Jaartraining 2020/2021

Structurele training in 15 avonden en 3 dagen
in Utrecht en Den Haag


Er is dringend behoefte aan bewuste mannen. Lovers en krijgers die krachtig in hun lijf geworteld zijn en die emotioneel wakker zijn. Mannen die gevoelig zijn én de ballen van een leider hebben.
en jij klaar om je met hart én nieren te verbinden? Ben jij nieuwsgierig om je lichaam te ontdekken, voorbij de mechanische routine die jou gewoonlijk door de dag sleept? Deze training richt zich op de ontwikkeling van jouw persoonlijke integriteit.

Welke verantwoordelijkheid durf jij aan te nemen? Hoe is het met jouw gezondheid? Ben je moe, gestresst, of lusteloos?
 Hoe zit het met die onvrede over je werk? Dat gedoe, dat steeds in je relaties terugkomt? Laat jij je leven door de waan van de dag, of neem jij zelf helder de regie om jouw visie te manifesteren? Dat alles heeft te maken met hoe vrij de levenskracht door jou kan stromen. En hoe ze wordt geremd door jou mentale conditionering, je emotionele balans en je fysieke gesteldheid. In deze training onderzoeken we het functioneren van onze lichaam-geest connectie en nemen we 9 maanden de tijd om haar efficiëntie te optimaliseren.

Hiertoe spreken we de organen en diepe spieren aan die ons maken wie we werkelijk zijn. We leren ons bewust te worden van en vat te krijgen op onze eigen energie huishouding. En we houden de overtuigingen, die vorm geven aan ons bestaan, tegen het licht. En door moedig genoeg te zijn om in onszelf te voelen, radicaal eerlijk te zijn en het nodige werk te verzetten, ontdekken we onze potentie. We raken bevlogen, authentiek en vitaal.

•    Training voor optimale gezondheid en vitaliteit;
•    Harmoniseren van lust en liefde;
•    Een basis leggen voor authentieke intimiteit en communicatie
;

•    Toegang krijgen tot jouw bronnen van energie en potentie;
•    Technieken om je energie te verfijnen en te beheren;

•    Herkalibreren van je emotionele sensitiviteit en integriteit;
•    Verfijnen van seksuele intelligentie en heroveren van je erotisch talent;
•    Balanceren van de macho en de lieveling in jou;

•    Overkomen van seksuele angsten en uitputting;
•    Bevrijden van pornografische fixatie;

•    Yin-yang- en vijf elementen- theorie;
•    Ervaringsgerichte anatomie;
•    Genereren van persoonlijke doelen;

Deze training is specifiek bedoeld voor mannen die behoefte hebben aan een nuchtere training, gericht op hun fysieke en geestelijke ontwikkeling. De training is grotendeels geworteld in het Daoïsme – een eeuwenoude scholingsweg van de dynamiek van mens en natuur – maar heeft die culturele oorsprong niet als onderwerp (kijk voor interesse daarin naar het overige aanbod op deze site).

Op dit moment wordt overal veel ‘mannenwerk’ aangeboden. Zelfs onder de naam Mankracht (of Mannenkracht) kun je meerdere aanbieders vinden. Al deze trainingen, broederschappen of workshops zijn verschillend van aard en deze training ‘MANKRACHT – Dao van de Man’ is vermoedelijk van geheel ander karakter. Verifiëer (om teleurstellingen te voorkomen) of deze training wel degelijk aan jouw verwachtingen voldoet!

_____

Ervaringsgericht
Tijdens de lessen doen we veel fysieke training om ons lichaam te ontspannen, te ‘openen’ en te leren voelen. We leren onze aandacht en energie te richten en te harmoniseren, voornamelijk gebaseerd op de Daoïstische training (o.m. Dao Yin en Qi Gong). Daarnaast bieden de lessen een schat aan kennis (waarvan je zal denken: “Waarom is dit mij nooit geleerd?!”). De theorie is bedoeld als inspiratie en richtingaanwijzer, maar uiteindelijk moet iedereen zélf aan de bak met het ervaren en integreren ervan.

De cursus bestaat uit 15 trainingsavonden en 3 Verdiepings-/Herhalingsdagen. In de drie dagen evalueren we en verdiepen we de stof en beschouwen we wat extra aandacht verdiend.
Let op: De drie dagen zijn in verband met Corona niet meer gezamenlijk met beiden groepen! Voor de Utrecht groep heb ik drie zondagen gepland (13/12, 7/2 en 23/5). Als die data jou niet schikken ben je natuurlijk welkom op de zaterdagen in Den Haag. Ook voor de Hagenezen die niet op 5/12 kunnen biedt dit nu de mogelijkheid om juist in Utrecht aan te sluiten op 13 december.

___

Betrokkenheid
Een jaartraining lijkt een flinke investering. In feite is dit programma echter een crash course, waarin de kern van de training geconcentreerd wordt aangeboden. Het biedt een beproefde methode om een nieuwe omgang met jouw eigen Vitaliteit, Sensitiviteit, Integriteit en ook je persoonlijke Intimiteit te ontdekken en deels te integreren.

Een duurzame transformatie vraagt echter om toewijding en de bereidheid om te veranderen. Training dus. Om je eigen ontwikkeling én die van de groep te bevorderen wordt van deelnemers verwacht dagelijks 30 – 60 minuten aan (voornamelijk fysiek) huiswerk te besteden. Bovendien maak je deel uit van een peer-group, waarmee je actief contact houdt over de training.

Je krijgt ongeveer tweewekelijks les (met uitzondering van vakantie periodes). Het is raadzaam de training als wekelijkse les te beschouwen. De ene week krijg je les, de andere week gebruik je die avond om zelf (of met je peer-group) extra te trainen. Per les krijg je een deel van het theorie/werkboek.

Het jaarprogramma bouwt voortdurend voort op de kennis en ervaring van de voorgaande lessen. Wanneer je lessen mist wordt je verwacht door middel van de oefengroep gedegen inzicht in en ervaring met de stof te verwerven.* Het is steeds mogelijk, in overleg, van datum/stad te wisselen (Utrecht loopt hierin steeds een dag vóór op Den Haag).
_____

Voor alle duidelijkheid
• Deze training is geen therapie of praatgroep. Het is mogelijk en te verwachten dat je aspecten van je zelf tegenkomt die confronterend zijn. De training biedt daarvoor een veilige ruimte en technieken die jou kunnen ondersteunen in dit proces, maar de training is er niet op gericht dit aspect te ‘behandelen’.
• Van de deelnemers wordt een actieve inzet thuis verwacht, individueel en in de peergroup.
• We werken in deze training niet met opgewonden seksuele energie. Je krijgt wel huiswerk om thuis, alléén, met opgewonden seksuele energie te werken
• We zitten ook niet aan elkaar, behalve bij enkele krijgskunstige oefeningen die gaan over structuur en het behoud van integriteit

_____

Mattijs van Katwijk (1973) geeft sinds 2004 trainingen gebaseerd op de Daoïstische interne kunsten. Hij heeft vele mannen geïnitieerd in de zgn. Transformatie van Seksuele Energie. Jarenlange ervaring en verdieping hebben zijn visie op deze populaire benadering echter nadrukkelijk veranderd. Mattijs benadrukt nu het gezonde verstand en persoonlijke ervaring, gestoeld op een levende praktijk.
Mattijs inspireert en raakt. Zijn lessen zijn buitengewoon nuchter en rijk aan kennis, ervaring en humor.

____

Info en Introductie lessen
Geïnteresseerd, wil je meer weten….?


Probeer een van de introductie trainingen:

  • Di 14/7: Zoom Webinar (20.00 – 21.00u. / Gratis)
  • Za 25/7: Intro dag/training (070: 10.00 – 16.00u. / €55)
  • Di 25/8: Intro les/training (030: 19.00 – 21.00u. / €25)
  • Wo 26/8: Intro les/training (070: 19.00 – 21.00u. / €25)

Bijdrage dient vooraf te worden betaald op NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. M. van Katwijk o.v.v. Intro 030/070/datum/eigen naam.
Aanmelden (verplicht)
Meld je ook aan om op de hoogte te blijven van de webinars en andere informatie!


€ 795 / Jaartraining.

€ 745 / voor vroege aanmelders, geldig tot 1 augustus.

___

Prijs is inclusief: uitgebreid werkboek.
Je kunt de betaling ook voldoen in vier kwartaal-termijnen van € 205 – (inclusief € 30 – administratiekosten). Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken, dan betaal je nu de eerste termijn als aanbetaling. Ook voor deze betaling geldt het voordelige vroegboektarief (plus de administratiekosten).

Voor mannen onder de 30 die financieel beperkt zijn, bieden we een aantal budget plaatsen aan. Daarvoor is een vast bedrag beschikbaar dat we verdelen over het aantal aanvragen. Wil je hiervoor in aanmerking komen vraag dan naar het budgetformulier.

___

Je plek is gereserveerd wanneer je aanmelding is bevestigd en een aanbetaling van tenminste €100 is ontvangen op IBAN: NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk o.v.v. Mankracht – Utrecht/Den Haag – jouw naam. (Geef aan Utrecht of Den Haag)
Het totale cursusgeld dient vóór aanvang van de cursus te zijn voldaan. Bij annulering blijft de €100 aanbetaling verschuldigd. Het cursusgeld is niet restitueerbaar eens de training is begonnen.

* Bij aanmelding krijg je een formulier met alle voorwaarden voor deelname. Neem contact op om alle voorwaarden voor deelname vooraf in te zien.


Utrecht
15 dinsdag avonden van 19.00 – 21.30 u.

Essentie: 8/9; 29/9; 13/10; 27/10; 10/11
Transformatie: 1/12; 15/12; 5/1; 19/1; 2/2
Integratie: 16/3; 30/3; 13/4; 27/4; 11/5**
3 zaterdagen van 10.00 – 17.00 u. (in Den Haag!)
5/12; 6/2; 22/5

3 Zondagen van  10.00 – 17.00:
13 december, 7 februari en 23 mei.

** Covid-19 zorgt helaas ook voor schuivende agenda’s. Voor alle data behoud de trainer de vrijheid om deze, indien nodig, aan te passen.


Den Haag
15 woensdagavonden van 19.00 – 21.30.
Essentie: 9/9; 30/9; 14/10; 28/10; 11/11
Transformatie : 2/12; 16/12; 6/1; 20/1; 3/2
Integratie: 17/3; 31/3; 14/4; 28/4; 12/5**
3 zaterdagen van 10.00 – 17.00 u.
5/12; 6/2; 22/5

** Covid-19 zorgt helaas ook voor schuivende agenda’s. Voor alle data behoud de trainer de vrijheid om deze, indien nodig, aan te passen.


Locaties
Den Haag: Studio MENG
Helmersstraat 140

Utrecht: EMMA Centrum
Cremerstraat 245


Aanmelden> 

Korte video compilatie van de ervaring van deelnemers aan MANKRACHT 2018/2019:
https://www.youtube.com/watch?v=mRd14U0EjCA

Meer ervaringen:
Walter: https://www.youtube.com/watch?v=LgLrNsVof2M
Chris: https://www.youtube.com/watch?v=aFtUDLRkLEg 
Max: https://www.youtube.com/watch?v=8mCZkNZbbs4

___

Interviews met Mattijs, voorafgaand aan de jaartraining ’18/19

Gevoelige krijgers?
https://youtu.be/zZ4bTAAKlNg

Relatie met de wereld?
https://youtu.be/pE-inlfIT4k

 


Meer ervaringen MANKRACHT:

 

“Zoveel rustiger… Veel meer mezélf”
___

“ … heb ik last van erectieproblemen.
Gaandweg de cursus is er letterlijk meer leven in gekomen en
word ik nu bijna dagelijks wakker met een behoorlijke erectie.
Op die momenten is er ook zeker gelegenheid om de
zelfbeminnigsoefeningen te doen en my god..
what a joy! “
___

“ … de cursus mankracht is een life-changer geweest
waarvoor ik je niet genoeg kan bedanken. “
___

“Fijn en interessant om vanuit een
nuchter perspectief seksuele energie te ervaren.”

___

“Echt… het komt helemaal tot leven!!”

___

“… the exercises have brought depth in my being
the course is something bigger…
yes… it is about giving life a chance,
letting life unfold without interference…

it’s actually a process of ego reduction…
less of “my will be done”.”

___

“… fine to know that my sexual joy and fulfillment
could be found almost anytime and anywhere
with just myself alone.”