MANKRACHT

Vitaliteit, Sensitiviteit en Integriteit

Tao van de Man - Jaartraining

Jaartraining 2020-2021
15 avonden en 3 dagen in Utrecht en Den HaagEr is dringend behoefte aan bewuste mannen. Lovers en krijgers die krachtig in hun lijf geworteld zijn en die emotioneel wakker zijn. Mannen die gevoelig zijn én de ballen van een leider hebben.
 Ben jij klaar om je met hart én nieren te verbinden? Ben jij nieuwsgierig om je lichaam te ontdekken, voorbij de mechanische routine die je gewoonlijk door de dag sleept? Deze training richt zich op de ontwikkeling van jouw persoonlijke integriteit.

Deze training is geworteld in het Taoïsme (bekend van het ‘Yin-Yang-symbool’) – een scholingsweg die de dynamiek van mens en natuur sinds oudher bestudeerd. Biologie, filosofie, sociologie en de kunst van het leven zelf vinden allen ervaringsgewijs hun weg in deze training.

In de training dienen wij ons zélf oprecht aan te kijken. Hoe is het eigenlijk met onze gezondheid? Zijn we moe, gestressed, of lusteloos?
 Hoe zit het met die onvrede over ons werk? Dat gedoe, dat steeds in onze relaties terugkomt? Laten wij ons leven door de waan van de dag, of nemen wij zelf helder de regie om onze visie te manifesteren? Dat alles heeft te maken met hoe vrij de levenskracht door ons stroomt. Onze mentale conditionering, onze emotionele balans en onze fysieke gesteldheid.

Een grote nadruk ligt in deze training op het fundament van ons welzijn: onze vitaliteit. En, spoiler alert, daarom dienen wij ook onze seksuele energie te onderzoeken. Die ligt namelijk aan de wortel van onze vitaliteit. Niet echt verwonderlijk, als je beseft dat álle leven daar uit voortkomt: de seksuele energie ís de levenskracht zelf. Het is als brandstof voor ons hele systeem – lichaam, ziel en geest – en het grote geheim is dat je op ieder moment uit die bron kan tappen. Maar seksuele energie kan ook lekken, ze brengt ons in de war en blokkeert soms de weg naar geluk.

In deze training onderzoeken we waar we gespannen zijn en waar we stromen; fysiek, emotioneel en mentaal. We spreken de organen en diepe spieren aan die ons maken wie we werkelijk zijn. We leren ons bewust te worden van en vat te krijgen op onze eigen energie huishouding. En door moedig genoeg te zijn om in onszelf te voelen, ontdekken we diepere lagen van bewustzijn. We raken bevlogen, authentiek en vitaal.

•    Training voor optimale gezondheid en vitaliteit
•    Harmoniseren van lust en liefde om verbinding en intimiteit te genereren
•    Technieken om je energie te verfijnen en te beheren
•    Toegang krijgen tot jouw bronnen van energie en potentie
•    Herkalibreren van je emotionele sensitiviteit en integriteit
•    Balanceren van de macho en de lieveling in jou
•    Heroveren van je erotisch talent
•    Overkomen van seksuele angsten en uitputting
•    Yin-yang- en Vijf elementen- theorie en wijsheid van de Seksuele Transformatie
•    Ervaringsgerichte anatomie en verfijnen van je sensuele lichaam
•    Bevrijden van pornografische fixatie

•    Een basis leggen voor authentieke intimiteit en communicatie

_____

Ervaringsgericht
Tijdens de lessen doen we veel fysieke training om ons lichaam te ontspannen, te ‘openen’ en te leren voelen. We leren onze aandacht en energie te richten en te harmoniseren. Daarnaast bieden de lessen een schat aan kennis (waarvan je zal denken: “Waarom werd ons dit niet allemaal eerder geleerd?!”). De theorie is bedoeld als inspiratie en richtingaanwijzer, maar uiteindelijk moet iedereen zélf aan de bak met het ervaren en integreren ervan. Hiertoe krijg je huiswerk. Bovendien word je verwacht om samen te werken met een ‘peergroup’.

De cursus bestaat uit 15 trainingsavonden en 3 Verdiepings/Herhalingsdagen. In deze dagen evalueren we en verdiepen we de stof en beschouwen we wat extra aandacht verdiend. De drie Herhaling/Verdiepingsdagen zijn voor beiden groepen, gezamenlijk (in Studio MENG of op nabije locatie als de groep te groot is).

Betrokkenheid
Een jaartraining lijkt een flinke investering. In feite is dit programma echter een crash course, waarin de kern van de training uiterst geconcentreerd wordt aangeboden. Het biedt een beproefde methode om een nieuwe omgang met de eigen Vitaliteit, Sensitiviteit, Integriteit en ook je persoonlijke Intimiteit te ontdekken en deels te integreren.

Een duurzame transformatie vraagt echter om toewijding en de bereidheid om te veranderen. Training dus. Om je eigen ontwikkeling én die van de groep te bevorderen wordt van deelnemers verwacht dagelijks 30 – 60 minuten aan huiswerk te besteden. Bovendien maak je deel uit van een peer-group, waarmee je actief contact houdt over de training.

Je krijgt ongeveer tweewekelijks les (met uitzondering van de verschillende vakantie periodes). Het is raadzaam de training als wekelijkse training te beschouwen. De ene week krijg je les, de andere week gebruik je die avond om zelf (of met je peer-group) extra te trainen. Per les krijg je een deel van het theorie/werkboek.

Het jaarprogramma bouwt voortdurend voort op de kennis en ervaring van de voorgaande lessen. Wanneer je lessen mist wordt je verwacht door middel van de oefengroep gedegen inzicht in en ervaring met de stof te verwerven*. Het is steeds mogelijk, in overleg, van datum/stad te wisselen.
_____

Voor alle duidelijkheid
• We werken in deze training NIET met opgewonden seksuele energie. Je krijgt wel huiswerk om thuis, alléén, met opgewonden seksuele energie te werken
• We zitten ook niet aan elkaar, behalve bij enkele krijgskunstige oefeningen die gaan over structuur en het behoud van integriteit
• Deze training is geen therapie of praatgroep. Het is wel mogelijk en zelfs te verwachten dat je aspecten van je zelf tegenkomt die confronterend zijn. De training biedt daarvoor een veilige ruimte en technieken die jou kunnen ondersteunen in dit proces, maar de training is er niet op gericht dit aspect te ‘behandelen’.
• Van de deelnemers wordt een actieve inzet thuis verwacht, individueel en in de peergroup.

_____

Mattijs van Katwijk geeft sinds 2004 trainingen gebaseerd op de Taoïstische interne kunsten. Hij heeft vele mannen geïnitieerd in de Transformatie van Seksuele Energie. Mattijs raakt en inspireert. Zijn lessen zijn buitengewoon nuchter en zijn rijk aan kennis, ervaring en humor.

_____

Info
Geïnteresseerd, wil je meer weten….?


Probeer een van de introductie lessen op Za. 18/1 en Wo. 29/1  in Den Haag of  Do 30/1 of  Za 7/3 in Utrecht. (Zie hieronder voor meer informatie.)
Of neem contact op met Mattijs. (mattijs@studiomeng.nl)


€ 790 / Jaartraining
Prijs is inclusief uitgebreid werkboek.
Per 10 deelnemers zijn er 2 budget plaatsen (-15%) voor mensen met beperkte middelen.
Gespreide betaling (€ 820) is in overleg mogelijk.

Je plek is gereserveerd wanneer je aanmelding is bevestigd en een aanbetaling van tenminste €100 is ontvangen op IBAN: NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk o.v.v. Mankracht – Utrecht/Den Haagjouw naam.
Het totale cursusgeld dient voor aanvang van de cursus te zijn voldaan. Bij annulering blijft de volledige aanbetaling verschuldigd. Het cursusgeld is niet restitueerbaar eens de training is begonnen.
* Neem contact op om alle voorwaarden voor deelname in te zien.


Utrecht
Data 20
20 – 2021
15 avonden van 19.00 – 21.30 u. en 3 dagen van 10.00 – 17.00 u. (in Den Haag!)

Essentie
Do. avonden: 26/3; 9/4; 7/5; 21/5; 4/6
en Za. dag 6/6 (in D.H.)
Transformatie
Do. avonden: 18/6; 2/7; 3/9; 24/9; 8/10
en Za. dag 10/10 (in D.H.)
Integratie
Do. avonden: 29/10; 12/11; 3/13; 17/12; 7/1/2021
en Za.dag 16/1/2021 (in D.H.)


Den Haag
Data 2020 – 2021
15 avonden van 19.00 – 21.30. en drie dagen van 10.00 – 17.00 u.
Essentie

Wo. avonden: 25/3; 8/4; 6/5; 20/5; 3/6; Za. dag 6/6
Transformatie
Wo. avonden: 17/6; 1/7; 2/9; 23/9; 7/10; Za. dag 10/10
Integratie
Wo. avonden: 28/10; 11/11; 2/12; 16/12; 6/1/2021; Za. dag 16/1/2021


030 Introductie lessen:
Do 30/1  / 19.00 – 21.30 u. / €25
Za 7/3 
/ 13.00 – 17.00 u. / €45
Bijdrage dient vooraf te worden betaald op NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. M. van Katwijk o.v.v. Intro 030/datum/eigen naam.
Aanmelden (verplicht)

__

070 Introductie lessen:
Wo. 29/1 / 19.00 – 21.30 u. / €25 –
Extra: Vr. 20/3 / 19.00 – 21.30  u. / €25 –
Bijdrage dient vooraf te worden betaald op NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. M. van Katwijk o.v.v. Intro 070/datum/eigen naam.
Aanmelden (verplicht)


Locaties
Den Haag: Studio MENG
Helmersstraat 140

Utrecht: EMMA Centrum
Cremerstraat 245


Aanmelden> 

Korte video compilatie van de ervaring van deelnemers aan MANKRACHT 2018/2019:
https://www.youtube.com/watch?v=mRd14U0EjCA

Meer ervaringen:
Walter: https://www.youtube.com/watch?v=LgLrNsVof2M
Chris: https://www.youtube.com/watch?v=aFtUDLRkLEg 
Max: https://www.youtube.com/watch?v=8mCZkNZbbs4

___

Vier interviews met Mattijs, voorafgaand aan de jaartraining ’18/19

Seksuele Kung Fu?

https://youtu.be/atg69YujXyU

Intiem met mannen?

https://youtu.be/Uefp2iVcZiU

Gevoelige krijgers?
https://youtu.be/zZ4bTAAKlNg

Relatie met de wereld?
https://youtu.be/pE-inlfIT4k

 


Meer ervaringen MANKRACHT:

 

“Zoveel rustiger… Veel meer mezélf”
___

“ … heb ik last van erectieproblemen.
Gaandweg de cursus is er letterlijk meer leven in gekomen en
word ik nu bijna dagelijks wakker met een behoorlijke erectie.
Op die momenten is er ook zeker gelegenheid om de
zelfbeminnigsoefeningen te doen en my god..
what a joy! “
___

“ … de cursus mankracht is een life-changer geweest
waarvoor ik je niet genoeg kan bedanken. “
___

“Fijn en interessant om vanuit een
nuchter perspectief seksuele energie te ervaren.”

___

“Echt… het komt helemaal tot leven!!”

___

“… the exercises have brought depth in my being
the course is something bigger…
yes… it is about giving life a chance,
letting life unfold without interference…

it’s actually a process of ego reduction…
less of “my will be done”.”

___

“… fine to know that my sexual joy and fulfillment
could be found almost anytime and anywhere
with just myself alone.”