Overige activiteiten

Body Voicing
DI 19.30 - 21.30
Body Voicing

Door Icatya Sedney.

Wil jij je stem bevrijden en een soepel ritmisch bewegend lichaam ervaren? Ben je bereid blokkades aan te pakken? Kom langs, volg een proefles en stroom in…

Er zit een wereld van wijsheid verborgen in ons lichaam. Deze wijsheid kan jou precies vertellen hoe jij meer steun, soepelheid en coördinatie kunt geven aan je bewegingen. Je zult genieten van een ontspannen en ook gevitaliseerd lichaam, rust in de geest en een bevrijdde stem.

Ik begeleid je door de fascinerende binnenwereld van het lichaam m.b.v. specifiek ontworpen oefeningen die je bewuster maken van je rijkdom aan mogelijkheden.


www.bodyvoicing.com


Aanmelden >

Yoga Nidra sessies
ZO 16.00 – 17.30 (1x per maand)
Yoga Nidra sessies

Door Margreet Zijlstra.

Satyananda Yoga Nidra is een systematische methode om volledige fysieke, mentale en emotionele ontspanning teweeg te brengen. Er is veel aandacht voor de adem, een rondreis door het lichaam met herhaling van de gevoelde punten, visualisaties en tegenstellingen en een verhaal met arche-typische elementen. In een Yoga Nidra sessie wordt er gewerkt met een sankalpa: een besluit.
De term Yoga Nidra is afgeleid van twee Sanskriet woorden: Yoga – eenheid, Nidra – slaap. Tijdens Yoga Nidra lijkt het lichaam te slapen in een ontspanningshouding (savasana) maar het bewustzijn blijft actief op een dieper niveau van aandacht. De zintuigen trekken zich geleidelijk aan meer terug. Yoga Nidra wordt ook wel psychische slaap genoemd of: diepe ontspanning met innerlijk bewustzijn.

28-1, 25-2 en 22-4
Maandelijks op zondagen


www.yogaplek.nl


Aanmelden >

Dan Vercammen
7 en 8 juli 2018
Dan Vercammen
Prof. dr. Dan K.J. Vercammen
In deze workshops vertelt Vercammen over de essentie, de context, de processen en de resultaten van de praktijk van de Zuidelijke Traditie. Ook geeft hij directe richtlijnen en voorwaarden voor het veilig en efficiënt beoefenen van de alchemie en waarschuwt hij voor de gevaren. Hij leert je een reeks van gezondheidsoefeningen (daoyin) die het lichaam verruimen en klaar maken om een alchemistisch laboratorium te worden. Via een aantal specifieke alchemistische oefeningen maakt hij bij jou de “verborgen draak” wakker en maakt hij de “slapende tijger” actief.

€ 230
Je plek is gereserveerd zodra je aanmelding is bevestigd én het bedrag is overgemaakt op rekening IBAN: NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk – onder vermelding van ‘Dan Vercammen’ en jouw eigen naam.
Uiterste inschrijfdatum is 22 juni. Daarna is de prijs €25o


Meer informatie


Aanmelden >

Retreat in Greece
18-25 may '18
Retreat in Greece

TAO OF HORSES – Alignment

With Judith Pijnenburg
___


Horses embody an intelligent power, balance and sensitivity. They go efficiently with the dynamics of life. Being in the present only, they speak body language. Horses invite us to manifest our intentions clearly, sensitive ánd strong.

The practice, meditations and wisdom of the Tao also teach us to be present and go about efficiently. It develops our consciousness of body and spirit, based on and inspired by nature.

Interaction with horses offers great opportunities to experience and deepen our Taoist training. Taoist practices, in turn, help in our play and communication with horses. By joining these two approaches we develop a free and dynamic connection with horses and with ourselves.


6 day retreat in Greece
€1325,- (registration before the 1st of March)
€1425,- (registration closes the 31st of March)


Meer informatie


Aanmelden >

Retraite in Frankijk
1-9 September '18
Retraite in Frankijk

DE TAO VAN HET PAARD – Bewust Zijn met je Zelf en Paarden

i.s.m. Judith Pijnenburg

___

 

Paarden belichamen een intelligente kracht, balans en sensitiviteit. gaan moeiteloos en efficiënt om met de dynamiek van het leven. Open ontspannen, in een staat van alertheid. In bewust contact en omgang met paarden leren ook wij alert, ontspannen en geheel in het hier-en-nu te zijn. Vredig, en tegelijk ook wakker en klaar om moeiteloos in beweging te komen. De kwaliteiten van paarden zijn goed te herkennen in de filosofie
en de training van het Taoïsme.

Taoïsten leren met behulp van lichaamsbeweging en meditatie in het hier- en-nu te geraken en een staat van moeiteloosheid te bereiken. Deze training ontwikkelt het bewustzijn van lichaam en geest, op grond van en
geïnspireerd door de natuur. Het contact met paarden biedt daartoe een geweldige gelegenheid dit te ervaren en verder te verdiepen. Daarbij spreken paarden geen woorden maar ‘verstaan’ lichaam, intentie en energie. Zij nodigen ons uit onze intenties helder, sensitief én krachtig te manifesteren.

De levenswijsheden, de meditaties en lichamelijke oefeningen van het Taoïsme helpen ons in ons contact en
omgang met paarden. Het versterkt de verbinding van ons hoofd, hart en lichaam. We wortelen stevig in onze fysieke basis. Het leert ons de kracht van onze structuur te combineren met de soepelheid van ontspanning. Beperkende gedachtes en emoties krijgen minder vat op ons. Zo ontwikkelen wij een wederzijds vrij en dynamisch contact met paarden.

 


€1295 – €1495 (vóór 1 juni
€1395 – €1595 (tussen 1 juni en 25 juli (sluitingsdatum)
De prijs varieert in verband met de kamers


Meer informatie


Aanmelden >