Mattijs van Katwijk

In zijn tienerjaren werd Mattijs eerst gegrepen door de wijsheid van de daoïstische filosofie. Zijn opvoeding was veelal gericht op het intellect. De verschillende opleidingen die hij genoot bij (inter-) nationale leraren op het gebied van gezondheid en krijgskunst verdiepten zijn ontwikkeling ingrijpend. Minder ‘in het hoofd’ werd hij zich bewust van de verbinding tussen lichaam en geest en tussen mens en natuur. Sindsdien integreert hij oosterse methodes voor persoonlijke ontwikkeling en energie management in moderne westerse context. Ervaring en begrip brengt hij helder en enthousiast over. Binnen zijn trainingen gaat structuur gepaard met creativiteit en humor.

In 1998 begon Mattijs te trainen in de Universal Healing Tao bij Inge Maassen en Reinoud Eleveld. Tegelijk begon hij met Aikido bij 5e Dan Sensei Franciska van Leeuwen. In 2004 certificeerde hij zich als Qi Gong leraar bij Ren Mai Rotterdam en in 2005 werd hij gecertificeerd in de Universal Healing Tao. In China trainde hij onder andere bij Young Master Xiao Yao en Hu Xuezhi. Belangrijke leraren waren verder Juan Li (I Ching Dao), Masahiro Ouchi (Tao Zen), Peter den Dekker (Yi Quan), Lilian Kluivers (Do In) en Adam Mizner (Heaven Man Earth). Momenteel is Mattijs student van Damo Mitchell (Lotus Nei Gong).

Hij is bovendien een enthousiaste tekenaar en hij houdt van cinema en paarden. En van katten, natuurlijk.

Mattijs is eigenaar van Studio MENG waar hij trainingen geeft en seminars organiseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In toenemende mate legt hij zich toe op het trainen van bedrijven en de overheid middels Elementair werk.

 

foto’s door Hein van Liempd