Mattijs van Katwijk

In zijn tienerjaren werd Mattijs eerst gegrepen door de wijsheid van de taoïstische filosofie. Zijn opvoeding was veelal gericht op het intellect. De verschillende opleidingen die hij genoot bij (inter-) nationale leraren op het gebied van taoïstische gezondheid en krijgskunst verdiepten zijn ontwikkeling ingrijpend. Minder ‘in het hoofd’ werd hij zich bewust van de verbinding tussen lichaam en geest en tussen mens en natuur. Sindsdien integreert hij oosterse methodes voor persoonlijke ontwikkeling en energie management in moderne westerse context. Ervaring en begrip brengt hij helder en enthousiast over. Binnen zijn trainingen gaat structuur gepaard met creativiteit en humor.

In 1998 begon Mattijs te trainen in de Universal Healing Tao bij Inge Maassen en Reinoud Eleveld. In 2004 certificeerde hij zich als Chi Kung leraar bij ‘Ren Mai’ en in 2005 als instructeur bij Healing Tao Nederland. In 2005 werd hij ook door Mantak Chia gecertificeerd in de Universal Healing Tao. In China trainde hij onder andere bij Young Master Xiao Yao en Hu Xuezhi. Mattijs studeert nu bij Juan Li (I Ching Dao) en Masahiro Ouchi (Tao Zen). Momenteel volgt hij ook trainingen Yi Quan bij Peter den Dekker en Do-In bij Lilian Kluivers.

Mattijs beoefent sinds 1998 Aikido bij 5e Dan Sensei Franciska van Leeuwen en leert nu Natuurlijk Ruiterschap bij Judith Pijnenburg. Hij is bovendien een enthousiaste tekenaar.

Mattijs is eigenaar van Studio MENG waar hij trainingen geeft en seminars organiseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.


Tao collega’s
Neska Ong-a-Kwien: www.healingtaoamersfoort.nl
Peter den Dekker: www.standingdynamics.com/index.html
Juan Li: www.ichingdao.org/tao/
Reinoud Eleveld: https://taotraining.nl/
Lilian Kluivers: http://liliankluivers.nl/
Masahiro Ouchi: http://taozenlife.info/

Diversen
Aikido Seishin Seii Den Haag: www.aikidodenhaag.nl
Martijn Bouma Haptotherapie: www.haptines.nl

Startpagina’s
http://qigong.jouwpagina.nl
http://taichi.startpagina.nl
http://yoga.startpagina.nl

 

 

foto’s door Hein van Liempd