Dao training

“To return to the root is to find peace.
To find peace is to fulfill one’s destiny.”

Dao De JingLeer je te verbinden met je innerlijke natuur om de beste versie van je zelf te leven.

Lerend van de natuur ontwikkelden de Daoïsten eeuwenlang technieken voor een lang en gezond leven. De samenhang van mens en omgeving, lichaam en geest, yin en yang werd het onderwerp van o.a. medische wetenschap en krijgskunst.

Studio MENG Dao training baseert zich op deze studie. Met behulp van lichaamsbeweging en mentale training herstellen wij onze fysieke en mentale integriteit, in overeenstemming met de natuur.
De training leert ons weer te luisteren naar de natuur in onszelf – die eigen stem die raad geeft over onze gezondheid en welzijn. Wanneer we leren vertrouwen op onze innerlijke stem voelen we ons beter en functioneren we ook beter.

De training is gebaseerd op verschilende aspecten uit de daoïstische traditie, waaronder Qigong, Neigong, Daoyin en Taiji Chuan.


Bij deze training hoef je niet te denken aan complexe houdingen of mooie bewegingen. We houden het simpel. Minder je best doen blijkt een prestatie die een geweldig rendement oplevert.

We beginnen de trainingen met eenvoudige bewegingen waardoor het bewustzijn zich met het lichaam verbindt. Hierdoor leren we spanningen herkennen en loslaten, waarmee onze houding verbeterd. We verbinden ons met de innerlijke wereld: de relatie van de organen met ons gemoed en de natuur om ons heen. We leren de levenskracht ten volle te benutten. De rode draad is de ontwikkeling van een efficiënte aandacht waarbij we de wilskracht loslaten ten gunste van effectieve moeiteloosheid.


De training leent zich uitstekend voor het optimaliseren van organisaties en voor de professionele ontwikkeling van trainers, coaches en veranderkundigen. Kijk op MENG Elementair werk voor professionele toepassing van de training of neem direct contact op om uw wensen te bespreken. mattijs@elementairwerk.nl