Mattijs M. van Katwijk

Het is mijn missie om mensen te inspireren zich te verbinden met wat echt van waarde is.

Mattijs M. van Katwijk

In mijn tienerjaren werd ik eerst gegrepen door de wijsheid van de daoïstische filosofie. Mijn opvoeding was veelal gericht op het intellect maar verdiepte zich ingrijpend toen ik begon te trainen bij verschillende leraren op het gebied van gezondheid en krijgskunst. Minder ‘in het hoofd’ werd ik mij bewust van de verbinding tussen lichaam en geest en tussen mens en natuur. Sindsdien integreer ik oosterse methodes voor persoonlijke ontwikkeling en energie management in moderne westerse context. Mijn ervaring en begrip breng ik helder en enthousiast over; gestructureerd, creatief en met humor.

In 1998 begon ik te trainen in de Universal Healing Tao bij Inge Maassen en Reinoud Eleveld. Tegelijk begon ik met Aikido bij 5e Dan Sensei Franciska van Leeuwen. In 2004 certificeerde ik als Qi Gong leraar bij Ren Mai Rotterdam en in 2005 werd ik gecertificeerd in de Universal Healing Tao in Changmai, Thailand. In China trainde ik onder andere bij Young Master Xiao Yao en Hu Xuezhi. Belangrijke leraren waren verder Juan Li (I Ching Dao), Masahiro Ouchi (Tao Zen), Peter den Dekker (Yi Quan), Lilian Kluivers (Do In) en Adam Mizner (Heaven Man Earth). Momenteel train ik bij Damo Mitchell (Lotus Nei Gong). Daarnaast teken ik nog af en toe, houd ik van cinema en paarden. En van katten, natuurlijk.

Ik beheer Studio MENG in Den Haag waar ik trainingen geef en seminars organiseer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In toenemende mate leg ik mij toe op het trainen van bedrijven en de overheid middels MENG Elementair werk.

Foto door Sarah – misses Prins – van der Toorn