M A N K R A C H T – Leven in hart en nieren

Optimaliseer je innerlijke conditie.

Inhoud
Verandering is de enige constante in het leven. Maar een persoonlijke ontwikkeling is niet vanzelfsprekend. Kan je leren helder of scherpzinnig te worden? Hoe wordt je eigenlijk moedig, creatief of oprecht? Minder opgefokt, dwingend of lui?

Een zorgvuldig – maar grotendeels onbewust – opgebouwd arsenaal aan zenuwreacties geeft vorm aan jouw persoonlijkheid. Dat betekent dat je je laat leiden door habituele reacties op impulsen. Om jouw potentieel te ontvouwen dien je doelbewust invloed uit te oefenen op jouw zenuwstelsel. Je dient de verbinding tussen je lichaam en geest te optimaliseren. Dat is primair waar deze training over gaat.

Maar omdat jij in een mannelijk lichaam geboren bent steken de zaken soms net anders in elkaar dan bij een vrouw. Jawel, er zijn óók veel overeenkomsten en de boel is sóms ook net weer anders. Maar het werkt wel lekker om met een groep mannen aan de bak te gaan. Dat maakt het allemaal een stuk praktischer. En, het biedt ook echt een andere kwaliteit om zoiets met een groep mannen te doen.

Dit intensieve traject beweegt langs vijf grote drijfveren die ten grondslag liggen aan het menselijke handelen:

 1. Potentieel: Stilte/Vitaliteit (21 mei)
  We kijken naar het vermogen stil te worden en te luisteren. Om ruimte te geven aan de wijsheid van het lichaam. Waar en hoe verliezen we energie? We onderzoeken de rol van seksualiteit ten opzichte van ons welzijn en als creatieve kracht.
 2. Groei: Lust/Creativiteit (4 juni)
  Flexibiliteit van lichaam en geest. Speelsheid en kracht. Het vrijlaten én vaardig beheersen van de potentie opdat zij niet woekert en destructief wordt. We gaan lichamelijk stevig aan het werk.
 3. Bloei: Presentie/Verbinding (18 juni)
  Aanwezig zijn: hét verschil in relaties, professioneel of intiem. Het is kwetsbaar en mogelijk pijnlijk maar geeft ook vervulling. Het vermogen je uit te spreken en te ontvangen. We maken fysiek meer ruimte voor de energie van het spreekwoordelijke hart.
 4. Rijping: Vertrouwen/Aarding (2 juli)
  Dit is het moment van wasdom. Het integreren van verworven kwaliteiten en die rijkdom leren centraal stellen. Te voeden en te verzorgen. Integriteit en vertrouwen. We leren ons te centreren en te aarden.
 5. Oogst: Reflectie/Verantwoordelijkheid (15 juli)
  Zelfreflectie. Het vermogen grenzen te stellen en te aanvaarden. Helderheid en visie. Afsluiting en vooruitblik.

De drijfveren zijn gebaseerd op de vijf elementen zoals die worden gebruikt in de Chinese geneeskunde en alchemie. Water, hout, vuur, aarde en metaal. Alle dagen hebben de verbinding van lichaam en geest als belangrijkste onderwerp, maar hun stemming zal naar gelang het element significant verschillen.

Wat je leert

 • Wu Xing Gong. Een korte vijf elementen qigong vorm;
 • Helende Klanken voor emotionele balans;
 • Loslaten van overtollige spanning en onrust;
 • Optimale conditie d.m.v. lichamelijke en mentale oefening;
 • Balanceren van de ‘carrière tijger’ en de ‘trouwe hond’;
 • Toegang tot de bronnen van jouw energie;
 • Technieken om je energie te verfijnen en te beheren;
 • Her-kalibreren van je emotionele sensitiviteit en integriteit;
 • Begrip en toepassing van Yin-yang- en vijf motivaties;
 • Manifesteren van persoonlijke doelen;
 • Betere lichaamsgewaarwording en regulieren zenuwstelsel


Praktisch
5 dagen van 10.00 – 18.00 uur inclusief warme lunch.
Zondagen 21 mei, 4 en 18 juni en 2 juli
Zaterdag 15 juli.
(De training wordt als traject aangeboden. Het is wel mogelijk een of meerdere dagen te missen – maar daarmee mis je ook delen van de inhoud van de dagen dat je wél traint.)
Investering € 695
Per dag € 155
Inclusief: warme lunch; video ondersteuning na iedere les.

Locatie: Studio MENG.
Helmersstraat 140, Den Haag.

Je plek is gereserveerd wanneer je aanmelding is bevestigd en een aanbetaling van tenminste €50 is ontvangen op IBAN: NL 08 RABO 0 34 69 91 609 t.n.v. Mattijs van Katwijk o.v.v. Mankracht – jouw naam. Bij annulering vooraf blijft €50 aanbetaling verschuldigd.Bel of mail direct met Mattijs als je nog vragen hebt
Tel: 06-10.22.39.60
E-mail: mattijs@studiomeng.nl
Kijk hier voor de modules KALIBER en MANIFEST

“ … de cursus MANKRACHT is een life-changer geweest waarvoor ik je niet genoeg kan bedanken. “