Tao Training

Wat is Tao training?

Lerend van de natuur ontwikkelden de Taoïsten eeuwenlang technieken voor een lang en gezond leven. De samenhang van mens en omgeving, lichaam en geest, yin en yang werd het onderwerp van o.a. medische wetenschap en krijgskunst.

Studio MENG – Tao training baseert zich op deze studie. Met behulp van lichaamsbeweging en meditatie herstellen wij onze fysieke en mentale integriteit, in overeenstemming met de natuur.
De Tao training leert ons weer te luisteren naar de natuur in onszelf – die eigen stem die raad geeft over onze gezondheid en welzijn. Wanneer we leren vertrouwen op onze innerlijke stem voelen we ons beter en functioneren we ook beter.

Studio MENG – Tao training is gebaseerd op verschilende aspecten uit de Taoïstische traditie, waaronder Chi Kung, Nei Kung, Tao Yin en Tai Chi Ch’uan. In de volksmond wordt ook wel gesproken van Tao Yoga.

Bij deze training hoef je niet te denken aan complexe houdingen of mooie bewegingen. We houden het simpel. Minder je best doen blijkt een prestatie die een geweldig rendement oplevert.

We beginnen de trainingen met eenvoudige bewegingen waardoor het bewustzijn zich met het lichaam verbindt. Hierdoor leren we spanningen herkennen en loslaten, waarmee onze houding verbeterd. We verbinden ons met de innerlijke wereld: de relatie van de organen met ons gemoed en de natuur om ons heen. We leren de levenskracht ten volle te benutten. De rode draad is de ontwikkeling van een efficieënte aandacht, Yi, waarbij we de wilskracht loslaten ten gunste van effectieve moeiteloosheid.


De training leent zich uitstekend voor het optimaliseren van bedrijf en organisatie.

MENG Trainingen biedt stimulerende kick starts, verfrissende pauzes en verdiepende workshops ten behoeve van ziektepreventie, stresshantering en persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden formules en trainingen á la carte en op maat. Neem contact op om uw wensen te bespreken.
mattijs@mengtrainingen.nl
www.mengtrainingen.nl

Voordelen van de Tao training

  • Ontspannen van spieren en pezen versterken
  • Verbeteren van lichaamshouding en motoriek
  • Optimaliseren van doorbloeding en het metabolisme
  • Versterken van de emotionele balans
  • Verbeteren van perceptie en prestaties
  • Verscherpen van het immuunsysteem