MANKRACHT – Dao van de man

Ben jij nieuwsgierig naar de motivatie achter de mechanische routine die jou gewoonlijk door de dag sleept?
Ben je bereid je verhaal los te laten en je met hart én nieren te verbinden?

“De analogie tussen mijn lichaam en de buitenwereld is een eye-opener voor mij geweest.”

“… Die kwam wel even binnen gisteren!”

“Het is echt anders trainen dan in de sportschool. Het put je fysiek niet uit, maar het geeft juist energie en helderheid.”

MAN in hart en nieren

Traject (5×2 dagen)
In dit traject volgen we de vijf fasen van verandering: Potentie, Groei, Bloei, Rijping en Oogst.

Lees meer

Dao vd man I – KALIBER

2½-daagse training
In deze modules ijken wij onze staat van wezen door onze geest diep in het lijf te laten zakken. We leren voeling te krijgen voor ons zenuwstelsel dat fungeert als interface tussen onze gewaarwording en de wereld om ons heen.

Lees meer


Dao vd man II – MANIFEST

2½-daagse training
In dit vervolg op KALIBER zullen we de kwaliteit van onze gewaarwording en ons reactie vermogen verder onderzoeken.

Lees meer

“ … de cursus MANKRACHT is een life-changer geweest waarvoor ik je niet genoeg kan bedanken. “

“… zijn eigenzinnige visie op mannelijkheid gaf me altijd stof tot nadenken en de groepsgesprekken waren me ook dierbaar.…Ik heb eerder ervaringen gehad met mannengroepen die me totaal niet aanspraken. Ofwel moesten we op geforceerde wijze een soort van oerman in onszelf bovenhalen. Ofwel ouwehoerden mannen eindeloos over zichzelf rond het kampvuur en dacht ik alleen ‘wanneer mag ik naar huis?’.”

Ik vond de filmkeuzes inspirerend.
… De integratie van Oosterse inzichten in een Westers levenspatroon. Dit kan Mattijs heel erg goed. “

”Mattijs heeft mij en de andere mannen af en toe flink met de neus op de feiten gedrukt. Los van de fantastische anekdotes die hij vertelde, bracht hij dit ook letterlijk in beeld door het tonen van een filmpjes, scenes en knipsels uit documentaires. De spiegel die hij daarmee voorhield, heeft diepe indruk gemaakt.”

“De jaartraining heeft voor de broodnodige verdieping gezorgd, om te aarden en om rust te creëren in mezelf. Dit dankzij intensieve oefening en de nodige discipline.

“Het is echt een anders trainen dan in de sportschool. Het put je fysiek niet uit, maar het geeft juist energie en helderheid. Na een avondje trainen zag ik mijn vrouw ook altijd breed glimlachen als ik weer thuis kwam, zij voelt dan ook dat er meer stabiliteit, veiligheid en liefde in mij is.”

“ … Gaandeweg de cursus is er letterlijk meer leven in gekomen en word ik nu bijna dagelijks wakker met een behoorlijke erectie. What a joy! “ – “Ik voel dat ik tot volle bloei aan het komen ben.”

“Ik kijk echt met een enorm goed gevoel terug op de cursus. Jouw nuchtere en praktische kijk gaven veel ruimte om voor jezelf te ontdekken en dus ook meer vanuit jezelf aan de slag te gaan. (…) I.p.v. een soort blinde Don Quichote die vooral in gevecht is met zichzelf voel ik me nu veel meer een soort Aziatische krijger die steeds minder wordt geraakt door hetgeen zich om hem heen afspeelt. Hierdoor is veel meer ruimte ontstaan voor echt contact met de mensen om me heen. Ik merk dit vooral ook in contact met mijn zonen en dat was voor mij ook een van mijn belangrijkste drijfveren! Ik heb in toenemende mate het gevoel dat ik aan het leven ben i.p.v. overleven.”

“Voor mij heeft de training de relatie tussen mijn lichaamshouding en levenshouding blootgelegd. Spanning in mijn lichaam uit zich niet alleen in fysieke klachten zoals kramp, maar leidt letterlijk tot krampachtige situaties.”

Er is behoefte aan integere mannen.
Mannen met slagkracht en sensitiviteit.
Mannen die hier en nu thuis zíj́n en thuis géven.

Presentie is de grootste gift die jij te bieden hebt. In je relaties, op werk en aan de wereld. Om écht in het hier en nu aanwezig te komen dien je je te richten op de efficiëntie van jouw energie huishouding. De mate waarin je jouw juice laat stromen. Én hoe ze wordt geremd door jouw mentale conditionering, emotionele balans en fysieke gesteldheid.

In deze training onderzoeken we het functioneren van onze lichaam-geest connectie en leren we om haar te optimaliseren. Hiertoe spreken we de weefsels en organen aan, die ons maken wie we zijn. We leren ons bewust te worden van – en vat te krijgen op onze eigen energie huishouding. En we houden de overtuigingen, die vorm geven aan ons bestaan, tegen het licht. En door moedig genoeg te zijn om in onszelf te voelen, radicaal eerlijk te zijn en het nodige werk te verzetten, ontdekken we onze potentie. We raken bevlogen, authentiek en vitaal.

Ervaringsgericht
MANKRACHT biedt diepgaande, ervaringsgerichte trainingen waarin wij leren manifesteren vanuit de bezieling van hart en nieren. Wijzer, gezonder, attentie voller. Met inzicht in de samenhang van denken, voelen, doen en de werking van de 5 drijfveren (‘elementen’); zelfonderzoek in de vorm van daoyin, qigong en krijgskunst; schrijf- en video opdrachten; filmbeelden en sharing
De training wordt rijkelijk cognitief ingebed. Deelnemers krijgen een handout en video materiaal. De training is geworteld in mijn 25 jaar ervaring in qigong en neigong, maar hebben de Daoïstische culturele achtergrond niet als onderwerp.

Voordelen

  • Loslaten van overtollige spanning en onrust;
  • Optimale conditie d.m.v. lichamelijke en mentale oefening;
  • Balanceren van de ‘carrière tijger’ en de ‘trouwe hond’;
  • Toegang tot de bronnen van jouw energie;
  • Technieken om je energie te verfijnen en te beheren;
  • Her-kalibreren van je emotionele sensitiviteit en integriteit;
  • Begrip en toepassing van Yin-yang- en vijf motivaties;
  • Manifesteren van persoonlijke doelen;

Trainer
Ik ben Mattijs van Katwijk (1973) en sinds 2004 geef ik trainingen gebaseerd op de Daoïstische interne kunsten. Daarnaast richt ik mij in toenemende mate op use-of-self trainingen in bedrijven en bij de overheid. Geschoold in de Healing Tao heb ik vele mannen geïnitieerd in de Transformatie van seksuele energie. Jarenlange ervaring en verdieping hebben mijn visie op deze populaire en onjuiste benadering nadrukkelijk veranderd. In mijn persoonlijke training sta ik nu veel dichter bij de oorspronkelijke Daoïstische trainingsweg en in mijn werk benadruk ik het gezonde verstand en persoonlijke ervaring, gestoeld op een levende praktijk. Mijn lessen zijn nuchter en rijk aan kennis, ervaring en humor. Ik raak en inspireer mensen.


Let op: Op dit moment wordt overal veel mannenwerk aangeboden. Ook onder de naam Mankracht (of Mannenkracht) kun je meerdere aanbieders vinden. Daarom ben ik de ondertitel Dao van de Man gaan gebruiken. Al deze trainingen of workshops zijn verschillend van aard: vergewis je of deze training aansluit bij jouw intenties.